Advokathjelp


Geir Nærø                                                                                            Glenn U. Halvorsen

Oslo Advokatkontor ved Geir Nærø og Glenn U. Halvorsen har de siste 10 årene vært de fremste i bransjen
på saker som omhandler skadedyr. Geir Nærø har har spesialisert seg på saker med pelsbille og skjeggkre.

Geir Nærø uttaler seg om skjeggkresaker i Hus & Bolig og Estate:
- Skjeggkre sprer seg rekordfart
- Boligselger-forsikring fjerner prisavslag for skjeggkre
- Om skjeggkre og verditap på boliger

Advokat Geir Nærø Tlf.: 46 444 666 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 
Advokat Glenn U. Halvorsen Tlf.: 95 160 000 E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 

For gratis vurdering av din sak, trykk her.

Behov for fagkyndig bistand i en eierskiftesak, trykk her. 

Prisavslag i skjeggkresak
Hvorfor kan man ha krav på prisavslag i en skjeggkresak? Det enkle svaret er at du har kjøpt en bolig uten at dette var opplyst om. Det ble ikke gitt informasjon om insektene før kjøp av boligen og det er utvilsomt at det er kjøper som har tatt de med inn i boligen. Begge disse momentene er svært viktige. Hvis selger har opplyst om problemet i henhold til loven, ligger ansvaret hos kjøper. Som kjøper kunne man da sjekket ut opplysningene nærmere før bolig ble kjøpt. Det samme gjelder dersom selger kan ha dratt med seg insektene inn i boligen, for eksempel på flyttelasset eller ved innkjøp av møbler.

Skjeggkredommen - vurdering November 2019

Kartlegging av omfang er derfor viktig. Insektets biologi og adferd gjør det mulig for sertifiserte skadedyrbekjempere å estimere levetiden i boligen. I leilighetskompleks og rekkehus er dette en komplisert jobb. Prisavslag gis videre for sanering og fordi problemer med skjeggkre som regel utgjør et verdiminus. Verdiminuset kan knyttes, særlig, til det faktum at det på næværende tidspunkt ikke finnes kunnskap, metoder eller midler for å utrydde insektene.  Prisavslaget er ingen lotto - gevinst. Det skal gis for å gjenopprette ubalansen i kontraktsforholdet. I en bolig med skjeggkre kan det være hundre- og tusenvis av skjeggkre i forskjellige stadier. Et kjønnsmodent skjeggkre kan legge over 50 egg pr år. Større aktivitet av skjeggkre er for mange svært psykisk belastende og sosialt  problematisk. Tollerensegrensen til boligkjøpere er forskjellige, men det synes å være rimelig å legge til grunn at de fleste ikke synes aktivitet av skjeggkre i beboelsesrom er noe hyggelig.

Hvordan får du prisavslag i skjeggkresak?
Du må reklamere til selger direkte, og til forsikringsselskape som har boligselgerforsikringen - om selger har en slik forsikring. Du kan gjøre dette selv eller ved bruk av advokat. Erfaring viser at kjøper ofte må ta ut stevning før motpart, da spesielt i saker med  boligselgerforsikringen, før de er interessert i å diskutere et prisavslag med riktig størrelse. Dette anbefales en advokat til å gjøre.

Boligselgerforsikringsselskapene har gått ut å sagt at de ønsker å endre rettspraksis og vil ta opp kampen. LES HER.

Skjeggkresaker er av nyere art, de er spesielle og det er viktig at man benytter et advokatselskap som har særlig kompetanse på skadedyr- og skjeggkresaker. Oslo Advokatkontor har lang erfaring i skadedyrsaker og har vært ledende i skadedyrsaker som har medført til stående rettspraksis.

Har man alltid krav på prisavslag?
Svaret her er nei. I noen tilfeller er forsikringsselskapene som selger boligselgerforsikring dyktige og på ryddig vis kommer seg unna ansvar, noe som åpebart er innenfor. Forsikringsselskapene risikerer store tap og man må bare forvente at de bruker juss og faktum til sin fordel der det er mulig. Det er ikke slik at observasjon av skjeggkre automatisk gir krav på prisavslag. Typiske fallgruver er at saken bygges for dårlig opp med dårlige bevis, frister oversittes, man tar feil av skjeggkre og sølvkre eller lignende. Skal man bygge opp en sak mot selger må det gjøres med god dokumentasjon og legge frem harde fakta på en ryddig og effektiv måte. Rettspraksis og forlik (rettslig og utenrettslig) innen skadedyrsaker (skjeggkre) ligger per i dag på et prisavslag nivå fra 10 % av kjøpesummen til 30 % av kjøpesummen for alle forhold som skjeggkre angrepet medfører – bekjempelse tiltak / reduksjon – bygningsmessige tiltak – og verdireduksjon på bolig.

Mer informasjon om rettpraksis med skjeggkre. LES HER.

Hva koster advokat i skjeggkresak?
I boligforsikringen har alle noe som heter rettshjelpdekning som mote egenandel (kr. 4000,-) dekker 80% av advokatkostnader opp til kr. 100 000,- . Det vil si at gjennom å investere noen få tusen i advokatbistand vil kunne stå godt rustet til å ta ut stevning og kreve prisavsalg i en sak. Husk at en stevning nødvendigvis ikke er forbundet med hovedforhandling. Oslo Advokatkontor forsøker alltid å fremforhandle et godt resultat, gjerne uten å ta saken lenger enn nødvendig.

Har du en potensiell skjeggkresak? Ta kontakt med Oslo Advokatkontor for en nærmere veiledning i din sak. Den første henvendelsen er gratis. Du vil få svar fra en advokat med særlig kompetanse på skjeggkre.

For gratis vurdering av din sak, trykk her

For mer informasjon om eierskifte, trykk her. 

 

Få hjelp

  • SkadedyrButikken AS
  • Tlf.: 40 60 11 11
  • E-post.: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Website is built by joomlaproffs.se

facebook_page_plugin