Nytt produkt i kampen mot skjeggkre

SkadedyrButikken.no har nylig lansert et insektmiddel som er rettet mot bekjempelse av skjeggkre. Skjeggkre spray med cypermetrin, et syntetisk pyretroid som umiddelbart ved kontakt forstyrrer skjeggkre sine nerveceller, fører til lammelse og død.

 

RTU = "Ready to use" Skjeggkre spray. Cypermetrin (C22H19Cl2NO3) som aktivt stoff har vist seg effektivt på skjeggkre med sin "knock down" effekt og lange holdbarhet. Må kun anvendes som insektmiddel til bekjempelse av skjeggkre i boenheter. Produktet sprøytes direkte på skjeggkre, langs lister der de beveger seg (kommer ut), samt inn i sprekker og hulrom. RTU Skjeggkre spray har en balansert styrke med cypermetrin, ikke så kraftig at produktet er repellerende (skremmer bort), men kraftig nok til at skjeggkre dør raskt ved eksponering. Selv om cypermetrin har lav toksisitet for mennesker, skal det ikke sprøytes der barn sover eller oppholder seg. Om det skal sprøytes skal dette gjøres bak lister eller at det monteres Pest Board lister.

Før sprøyting skal det være grundig rengjort, med formål om fjerne alt av støv. Insektmidler binder seg i støv som kan virvles opp. Rist flasken med skjeggkrespray grundig før bruk. Ved overflatebehandling og bruk av "sperrebeltemetoden" (feks lister), sprøyt med en avstand på ca. 30 cm. Behandle med 3-4 trykk pr. løpemeter. Normal holdbarhet estimert opp til 10 uker. Det kan være effektivt å påføre insektmidler bak listen også, da midlene der er mindre eksponert mot slitasje, støv, vann, oksygen og sollys som akselerere dekomponeringen (nedbrytningen av cypermetrin). Ved sprøyting inn i sprekker, under dørterskler, under lister, med mer så vil holdbarheten også forlenges med flere uker. For økt effekt kan bekjempelse med sprøytemidler kombineres med bruk av skjeggkre limfeller eller limrull med lokkemiddel. Feller kan med fordel benyttes på steder der det ikke er ønskelig å sprøyte, feks på barnerom. Skjeggkre limrull har har best effekt, men ikke fordelsaktig å benytte om man har mindre bar eller husdyr. Lokkemiddelet i fellene/limrullen hjelper til å lokke ut skjeggkre i konstruksjonen og over "sperrebelte" som er sprøytet ut. Etter overflatebehandling skal behandlede områder ikke vaskes. Rengjøring med støvsuger vil ikke påvirke insektmiddelet i stor grad.

SkadedyrButikken.no gir videre råd hvordan oppnå best resultat ved bruk av RTU Skjeggkre spray.
- Sprøytes ut som et sperrebelte i alle rom der kartlegging har avdekket aktivitet. 
- Kombineres ved å sette ut feller eller legge ut limrull med lokkemiddel 
- Om mulig, ikke oppholde seg i boligen i 2-3 uker, så legg gjerne behandlingen til en ferie. Da er det ingen rystelser eller vibrasjoner. 
- Behold varmen i boenheten under behandlingen, skjeggkre trives best fra 20 til 26 grader. 
- Reduser trekk fra lufteventiler (lukk dem) i vinterhalvåret, det gjør ikke noe om luftfuktigheten går noe opp i beboelsesrommet i perioden. 
- Fjern/reduser alle lyskilder. Alt av lamper slås av og vinduer dekkes til.

Etter bekjempelse, når bestanden er slått ned, anbefaler SkadedyrButikken.no videre tiltak for å holde bestanden nede.
- Forsett å bruk feller eller limrull for å måle resultatet av bekjempelsen og løpende monitorere utviklingen.
- Identifiser og fjern fuktkilder, herunder luftfuktigheten. OBS! Dusjhjørner er et kritisk punkt og ofte et arnested.
- Fjern alternative matkilder (rengjør kjøkkenskap og skuffer, ha mat i lukkede beholdere, støvsug ofte).
- Fjern og reduser skjulesteder i områder som er i daglig bruk.
- Tette og sikre overganger mellom rom (SkadedyrButikken.no anbefaler CT1).

Mer informasjon om produktet. LES HER. 

Få hjelp

  • SkadedyrButikken AS
  • Tlf.: 40 60 11 11
  • E-post.: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Website is built by joomlaproffs.se

facebook_page_plugin