Anbefaler boligprodusenter å ikke ta ansvar for skjeggkre!

Skjeggkre er et nytt skadedyr i Norge og Boligprodusentenes forening anbefaler nå sine medlemmer å bevare roen hvis det reklameres på grunn av insektet og ikke erkjenne ansvar ved reklamasjoner. 

 

Skjeggkre er et nytt skadedyr i Norge og vi mangler kunnskap om skjeggkresmitte i boliger. Per i dag har vi ikke noen metode for å fastslå hvordan innsmitting og spredning av skjeggkre i boliger har skjedd. Basert på tilgjengelig kunnskap, virker det minst like sannsynlig at forbrukeren selv har brakt skjeggkre inn i boligen, som at entreprenøren har gjort det. Med bakgrunn i dette anbefaler Boligprodusentene sine medlemmer om ikke å erkjenne ansvar ved reklamasjoner på skjeggkreskader. Forbruker har bevisbyrden ved reklamasjoner. Av omdømmehensyn kan likevel entreprenøren gi råd til forbruker og anbefale nærmere undersøkelser av boligen. Entreprenøren må samtidig understreke til forbruker at et slikt råd ikke innebærer at det erkjennes ansvar.

Boligprodusentenes forening uttaler videre: 
Det virker lite sannsynlig at skjeggkre kommer inn i boligen sammen tradisjonelle bygningsmaterialer som trelast, mineralull, betong, osv. Disse byggematerialer gir ikke næring for skjeggkre. Under produksjon, lagring og transport av byggevarene vil det heller ikke være gunstige klimaforhold for utvikling av skjeggkre. I råbyggfasen under oppføring av bygget, vil det normalt også være for kaldt. Det er først den aller siste perioden før ferdigstillelse, når varme settes på, at det kan oppstå gunstige temperaturforhold for skjeggkre.

Fagfolk uening med Boligprodusentenes foreing 
-Tuller du med meg, har de virkelig skrevet det? Autorisert skadedyrtekniker Trond Evensen i SkadedyrButikken AS, ler litt når han får høre uttalelsen fra Boligprosentenes forening. Med denne informasjonen prøver Boligprodusentenes forening å få frem at det er LITEN sannsynlighet at skjeggkre kommer inn i boligen med byggematerialer. Det er bare tull! Skjeggkre kommer til landet på flere måter og vi har "intern" smitte i Norge, der byggevarehus er like mye kilde som en møbelbutikk, jernvarebutikk, elektrobutikk, etc. Ikke en mindre kilde slik som Boligprodusentenes forening fremstiller det. Dette er helt feil vei å gå! Istedenfor å ta sin del av ansvaret i deres bransje ved å informere riktig og øke kunnskap om hva deres medlemmer kan gjøre av tiltak, så bagateliserer dem bransjens ansvar. 

-De skriver at byggematerialer ikke gir næring for skjeggkre, noe som hjelper lite når skjeggkre legger egg på materialene. At det ikke er gustige klimaforhold for utvikling av skjeggkre under produksjon, lagring og transport, vil da kun gjelde på vinterhalvåret. Og det samme vil gjelde i råbyggfasen under oppføring av bygninger der de skriver at det "normalt" vil være for kaldt. Vi bor ikke på nordpolen, avslutter Evensen. 

 

Få hjelp

  • SkadedyrButikken AS
  • Tlf.: 40 60 11 11
  • E-post.: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Website is built by joomlaproffs.se

facebook_page_plugin